Vrijwilliger bij de Ronald McDonald Hoeve

Vacaturebeschrijving


Locatie:
Beetsterzwaag


Functie:
Vrijwilliger bij de Ronald McDonald Hoeve


Uren:
3,5 - 7 uren per week


Solliciteren

Deel deze vacature

Omschrijving

Voor gezinnen met een gehandicapt of ernstig ziek kind is het vaak ingewikkeld om een vakantie te organiseren. Het kind kan niet overal zelfstandig komen en heeft bij sommige activiteiten hulp nodig. Meedoen met andere kinderen is niet altijd vanzelfsprekend. In de Ronald McDonald Hoeve is een onbezorgde vakantie wel mogelijk. Het hele gezin kan verblijven in een volledig aangepast vakantie appartement. De Hoeve bevindt zich naast de hoofdvestiging van Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag.

Naast vakantieverblijf is de Ronald McDonald Hoeve ook een logeerplek voor gezinnen van wie het kind in behandeling is bij Revalidatie Friesland. Zo hoeft het kind zijn ouders niet te missen; een veilige en prettige gedachte.

Wat ga je doen?

Als vrijwilliger draai je 1 keer in de 2 weken een dienst van 3,5 uur. Samen met een collega-vrijwilliger verricht je schoonmaakwerkzaamheden in de algemene ruimtes, doe je de was (handdoeken en beddengoed) en verzorg je bijvoorbeeld de in- en uitschrijving van gasten. Daarnaast faciliteer je het gebruik van fietsen en bijvoorbeeld de snoezelruimte zodat gasten heerlijk kunnen ontspannen tijdens hun vakantie.

Wie zoeken wij?

We werken met een open rooster. Dat betekent dat je jezelf mag inschrijven op welke dag en moment dat het jou uitkomt. We werken met drie diensten overdag. 10:00 tot 13:30 uur. 13:15 tot 16:45 uur en 16:30 tot 20:00 uur. We hebben een aparte groep vrijwilligers die de nachtdiensten voor hun rekening nemen. Op dit moment zijn we met name op zoek naar vrijwilligers die ons tijdens de dagdiensten komen ondersteunen.

Je hebt als vrijwilliger bij ons geen zorgachtergrond of pedagogische achtergrond nodig, wel een dosis enthousiasme en gastvrijheid!

Wat bieden wij?

Als je je opgeeft als vrijwilliger, word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. We kijken samen naar de mogelijkheden, wat er bij jou en bij ons past, het meelopen tijdens diensten, de verantwoordelijkheden en de wederzijdse verwachtingen. Als het meelopen goed verloopt, word je door een andere vrijwilliger ingewerkt.

Overig

Heb jij interesse om vrijwilliger te worden bij de Hoeve en wil je graag meer weten? Reageer op deze vacature of neem telefonisch contact op via: 0512-538536