Pensioen wijziging (StiPP)

Belangrijke aanpassingen in de pensioenregeling van StiPP vanaf 1 januari 2022

Op 1 januari 2022 wijzigt de pensioenregeling van StiPP. De wachttijd voor deelname aan de Basisregeling wordt verkort van 26 weken naar 8 weken. Daarnaast verandert het pensioengevend salaris.

Aanpassing pensioengevend salaris
U bouwt over een deel van uw loon pensioen op. Dit noemen we het pensioengevend salaris. Dit pensioengevend salaris wijzigt per 1 januari 2022. U gaat over een groter deel van uw loon pensioen opbouwen.

Wachttijd deelname Basisregeling wordt verkort naar 8 gewerkte weken
Voordat u pensioen gaat opbouwen bij StiPP, moet u een aantal weken bij dezelfde werkgever binnen de uitzend- en detacheringsbranche hebben gewerkt. Dat aantal weken noemen wij de wachttijd. Vanaf 1 januari 2022 wordt deze wachttijd verkort van 26 weken naar 8 weken.

Bent u op dit moment al deelnemer bij StiPP in de Basis- of Plusregeling? Dan wijzigt er voor u niets.
Bent u op dit moment wel aan het werk in de uitzend- en detacheringsbranche, maar nog geen deelnemer bij StiPP? Als u op 1 januari 2022 meer dan 8 weken, maar minder dan 26 weken voor dezelfde werkgever heeft gewerkt, dan start u per 1 januari 2022 direct met het opbouwen van pensioen in de Basisregeling. Als u later in 2022 de 8 weken wachttijd bereikt, gaat u vanaf dat moment pensioen opbouwen.

U hoeft niets te doen
U hoeft zelf niets te regelen voor deze aanpassingen. Zit u op dit moment nog in de wachttijd? Wij melden u aan bij StiPP op het moment dat u de wachttijd heeft afgerond.

 

Bron: stippensioen.nl

Deel dit bericht